Jourveterinär

Veterinär Erik Ehnvall ER VETERINÄR Linköping

Veterinär stetos

ER VETERINÄR har jour dygnet runt på vardagar/helger under dag/natt för akuta och brådskande sjuka djur i mån av tid. Veterinären gör även hembesök. Telefonnumret är 013-12 40 30.

Under jourtid ber jag att samtal som ej är akuta och brådskande att vänta till kontorstid.

Telefonsamtal som rådgivning/konsultation under jourtid debiteras ... läs mer här
med 350 kr (Swish 123 199 81 29, Denna avgift gäller inte om det blir ett besök. Tidsbeställningar går inte att göra under jourtid. Om jag inte svarar i telefonen eller inte ringer tillbaka inom 15 minuter skall ni ringa 118 118 för att få tag på närmaste jourhavande veterinär. Se även längre ner på denna sida. För betalning under jour, se här.

 

Gäller min försäkring under jourtid? ... läs mer här
Ja, den gäller under jourtid för de vårdkostnader som uppkommit under ditt djurs försäkringstid och har sin grund i de skador och sjukdomar som är medicinskt motiverade. De uppgifter som ligger till grund för din försäkring kan du läsa i ditt försäkringsbrev. I ditt försäkringsbrev kan du även hitta villkoren och hur hög självrisken är.

 

Hur ska betalning ske under jourtid? ... läs mer här
Det är dyrare med vård under jourtider. Sjukvården för djur är tyvärr inte statligt subventionerad som sjukvården för människor. Därför kostar det……… Se här för egentliga kostnader på sjukhus och vårdcentraler i Östergötland. Hos ER VETERINÄR betalar du med Swish eller med kort innan du lämnar kliniken med ditt djur. Vi har tyvärr ingen möjlighet att fakturera.

 

Kan man få en faktura? ... läs mer här
Nej, det går inte att få en faktura, varken under dagtid eller jourtid. Tyvärr har jag blivit lurad för många gånger. Tyvärr får därför ingen faktura. Det kommer inte finnas några undantag. Det går inte heller att betala med kontanter. Den 1 februari 2017 bliv vi en kontantfri klinik. Detta gjordes för att minska risk för rån och inbrott. Vi tar endast emot kort och swish som betalning.

Citat om faktura
“Kunden vilja ha faktura
Jag inte giva faktura
Kunden bliva arg

Jag giva faktura
Kunden inte betala
Jag bliva arg
Bättre kunden bliva arg

 

Kan man direktreglera under jourtid? ... läs mer här
Tyvärr går det inte att direktreglera under jourtid eftersom försäkringsbolagen är stängda. Man måste betala alla kostnader för all behandling och vård gällande djurets vistelse innan man lämnar kliniken. Med journalkopia och kvitto kan man sedan reglera med sitt försäkringsbolag.

 

Kan man ibland få betala i förskott? ... se mer här
Ja, det kan man få göra. Kostnaden för vård vid akuta besök är alltid svåra att beräkna exakt, bland annat beroende hur djuret svarar på behandling. Vi gör då en preliminär bedömning och du betalar en förskottsbetalning på 50% av den beräknade kostnaden. Detta gäller även för operationer.

 

Vad täcker min försäkring? ... läs mer här
Ska ditt djur göra ett större ingrepp eller behandling så är det alltid bra att själv ringa sitt försäkringsbolag och kolla upp vad just din försäkring står för.

 

Kan man få ett kostnadsförslag innan behandlingen startar? ... läs mer här
Ja, det kan man få. För våra patienters bästa har vi som regel att i varje läge utföra de undersökningar, behandlingar, provtagningar, övervakning och övriga åtgärder som är bäst för patientens välbefinnande och tillfrisknande. Från början är det oftast inte möjligt att förutse hur omfattande resurser och därmed kostnader som kommer att behövas. Den slutliga kostnaden kan därför avvika från kostnadsförslaget. Om Du vill sätta en absolut kostnadsgräns måste vi få veta det från början!

 

När vi under jour inte har svarat eller ringt tillbaka inom 15 minuter, var god ring…….

Närmaste djursjukhus med jour öppet från Linköping

DJURSJUKHUS (klicka på djursjukhuset för att komma till deras hemsida)AVSTÅND (Från våran klinik)TELEFONNUMMER
Anicura Bagarmossen Djursjukhus (i Stockholm)20,1 mil08-505 303 00
Alingsås Djursjukhus24,8 mil0322-63 20 00
Blå Stjärnans Djursjukhus, Göteborg28,2 mil031-65 35 00
Jourtid 0900-208 08 88
Evidensia Specialist Djursjukhuset Helsingborg36,3 mil042-16 80 00
Evidensia Malmö Djursjukhus42,7 mil040-55 22 00
Anicura Djursjukhuset Sundsvall57,2 mil060-14 70 10
Anicura Östersunds Djursjukhus74,9 mil063-13 40 00

Ni kan även nå Distriktsveterinärerna genom att trycka här